Kraniosakralterapi
Utövare
Ulrika Henningsson
Diplomerad Kraniosakral terapeut
Ewa Snidare
Integral kraniosakral terapeut
Mats Näslund
Diplomerad massör och Kraniosakral terapeut
Anna Karin Fredmer
Certificerad Kraniosakralterapeut
Kraniosakralterapi
Kraniosakralterapi är en mjuk manuell metod med lätt fysisk kontakt som stimuleringsteknik för att aktivera och stödja personens hela nervsystem till möjlighet av kraftfull självreglering. Metoderna stödjer personens självläkningsförmåga att släppa spänningar, låsningar och andra begränsningar i eller kringliggande system, så att hela kroppen kan återställa sin ursprungliga vitalitet och sina funktioner.
Kraniosakralterapi har en djupgående verkan på hela din organism till en högre balans mellan de fysiska, emotionella och mentala aspekter av hela personen. När hela kroppens tillstånd förändras till högre balansnivåer kan många hälsotillstånd förändras till bättre, t ex:
- Rygg-, nack-, axel-, ben- och bäckenbesvär
- Käkledsproblem
- ME/CFS
- Fibromyalgi
- Post Covid-19 Syndrome / Post Covid-19 Vaccine Syndrome
- Huvudvärk/migrän
- Yrsel, tinnitus
- Whiplash
- Utmattningssymptom, fibromyalgi, ME/CFS
- Stressrelaterade symptom
- Obalans i hormonsystem
- Immunförsvar- och autoimmunproblematik
- Sömnstörningar
- Akuta skador bl.a. akuta olyckor, förlossningstrauma, idrottsskador, etc.
- Postoperation
- Emotionell trauma
- Autismspektrumstörningar så som Autism, ADHD och andra neuropsykologiska tillstånd
- Koncentrationssvårigheter
- Nedstämdhet, lindrig och måttlig depression
- Nedsatta nervfunktioner och nervskador
- Förlossningstrauma, prenatal- och neonatal svårighet
- Preventivvård för neurodegenerationstillstånd, t.ex. Alzeimer, Dementia
Klinisk praktik har bevisat speciellt effekter på många oförklarliga, diffusa smärttillstånd och kronisk värk, ospecifika neurologiska störningar, ospecifika besvär hos barn.
Bakgrund och utveckling av Kraniosakralterapi
Alla former av Kraniosakralterapi har grundläggande osteopatiska principer, att se klient som en helhet, inte som en samling av separata delar, och att hälsa alltid är närvarande. Däremot kan kraniosakralterapeuter utveckla egna specifika moduler, färdigheter och stilar att bäst stödja klientens självläkning till bättre hälsa.
Med ursprung från Osteopati av Dr Andrew Stills på slutet av 1800-talet, utvecklade MD William Garner Sutherland i början av 1900-talet Kraniell Osteopati som senare blev grunden till den moderna kraniosakralterapin. I början lärdes den Kraniella Osteopatin ut bara till Osteopater. Den introducerades till allmänheten att studera som ett yrke av en amerikansk medicinsk forskare och Osteopat Dr. John E. Upledger med fem distinkta kärnkomponenter, med en ny benämning, Kraniosakralterapi. De fem kärnkomponenter är nämligen hjärnan och ryggmärgen (CNS), ryggmärgvätskan, inre hjärnhinnor, kraniella benen samt alla benen mellan kranium och sakrum (korsbenet).
Kraniosakralterapins mekanism till att förändra det Kraniosakrala systemet har ändrats från i början rytmförändring av den semihydraliska cerebrospinalvätskan till senare, sedan 1970-talet, djupare bakom fysiologin rytmiska rörelser än cerebrospinalvätskans rytm, så som Dynamiska stillheten, Livsandetag, den Primära Respirationen, Lång tidvatten, Mitten tidvatten, etc. Dessa interaktiva rytmiska krafter i naturen och inom människan har upptäckts, utforskats, vidareutvecklats och använts inom Kraniosakralterapins olika grenar kontinuerligt än idag.
Vi är fyra Kraniosakralterapeuter med olika bakgrunder och kompetensområde som samarbetar med behandlingar på ett och samman ställe. Vi kan ge optimala stöd i din hälsa och välmående omfattande i båda expertis och med behandlingsfrekvens som behövs. Vi konkurrerar inte med varandra men samarbetar istället framförallt för ditt behov samt för att stödja varandras yrkesutveckling i kunskap, klinisk erfarenhet och teknisk färdighet.
Du kan känna dig tryggt när du väljer Kraniosakral behandlingar hos oss oavsett vilken terapeut du först väljer att boka tid till. Du har frihet att gå behandlingar hos fler av oss och vi samordnar till att du bäst möjligt blir bra.
Vi tar hänsyn till att du mår bra med minsta möjliga ekonomiska insatser och bäst möjligt enklar och effektiva självhjälps verktygen med meditationer, självläkningar och rörelseövningar till självkorrigeringar.
Senaste inlägg
Öpettider
Öppettider: Vardagar kl 9-17
Helger: Enligt överenskommelse