Biodynamisk kraniosakral terapi


Klassisk Kraniosakral behandling utförs främst mellan kraniet och sakrum (korsbenet) och därav namnet, och påverkar främst fem stora områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelser i förhållande till höfterna.


Biodynamisk Kraniosakral behandling (BKST) godkänner klassiska KST systemet med primärt fokus på olika kraftrörelser i kropp bl.a ryggmärgsvätskans rytm och den primära respirationen (s.k. Long Tide). Dessa krafter kommer ursprungligt från en kraft kallas Livets andetag (Breath of Life) och ger uttryck av styrka i det mänskliga systemet.


När BKS terapeut hjälper dig kontakta med dessa inneboende krafter integrerar din kropp vävnads former och funktioner på cellnivå, upphåller din hälsa i livets alla faser som manifesterar i kroppen som bl.a hjärtrytm, andningsrytm, ryggmärgväskan och embryologisk rörelser. Det är en ständig process att upprätthålla möjliga balanser och homeostas, även i det mest desperata omständigheterna.


Biodynamisk Kraniosakral behandling är en mycket varsam s.k. low velocity-teknik som syftar till att assistera kroppen till självläkning. Behandlingen är mycket mjuk och sker med kläderna på.Vi hanterar dina uppgfter tryggt, se vår dataskyddspolicy (GDPR) HÄRWorkshopar, kurser och utbildningsprogram har uppdaterade info.