Ming Niku


B.Sc (Math.), MA (Economy), MBA, Doctorande i strategisk management


Aukt. KranioSakral terapeut för människor

Examinerad Kraniosakral terapeut för djur

Cert. TKM terapeut

Dipl. Yogaterapeut

Utbildare i Hunyuan medvetandeutveckling

Utbildare i Integral Kraniosakralterapi Biodynamik Therapy (Integral-CST)

Se komplett CV av Ming här.


Kontaktuppgifter

Spånga Friskvård Hälscenter

Stormbyvägen 6, 163 55 Spånga

08-36 75 72

www.spangafriskvard.se

ming.niku@spangafriskvard.se


Ming erbjuder


* Huvudmetoden Integral KranioSakral Biodynamiken Terapi (Integral-CST), även för djur (häst, hund mm)


* Integrerings komponenter så som Medvetandeutvecklings filosofi av Dr Pang, Traditionell Kinesisk Medicin (Tuina terapi, akupunktur,

koppning mm), Traditionella yogaprinciper, hela spektrumet av Biodynamiska krafter med moderna Neurovetenskap, medicinsk kunskap, prenatal- och neonatalpsykologi, och fysisk träning fysiologi.


* Prevetiva och Rehabiliterande behandlingar och intensiva program enskit och i grupp för kroniska tillstånd, neulogiska störningar och skador, strukturella korrigeringar i kroppsbyggd.


* Egenvård workshopar och föreläsningar i effektiv rehabilitering, egenvård och självläkningsmotoder


* Internationell utbildning i Hunyuan Medvetandeutveckling facilitatör genom hälsa och liv


* Internationell utbildning i Jin Luo Integral Craniosacral Biodynamics Therapy (Integral-CST), med Diplomering i Jin Luo Auktoriserad och/eller Jin Luo Certificerad Kraniosakral terapeut.

Som Certificerad Kraniosakralterapeut har följande kompetenser och kvalifikationer:

- Att erbjuda Jin Luo Teknik för trauma transformation

- Att skapa och driva förebyggande, behandlande och rehabiliterande behandlngsstrategier utifrån klienters individuella behov och förutsättningar med kollektiva resurser

- Att skapa och driva träningsprogram i syfte av förebyggande, behandlande och rebabiliterande i hälsan för enskilda och grupper

- Att erbjuda Pedagogisk konsultation för föräldrar, anhöriga och företrädare till barn under 8 år, Jin Luo samtalsterapeuter


* Konsultation, handledning, mentorskap


* Ett mötesställe att utveckla enskilda kompetenser och egenskaper för ett hållbart samhälle och kollektiv utvecklingMing Niku är verksamhets föreståndare. Hon kom ursprungligen från Kina och är numera Auktoriserad Kraniosakral terapeut med inriktning på Integral Kraniosakral Biodynamisk Terapi (Integral-CST), och Certificerad TCM (traditionell kinesisk medicin) terapeut i Klassisk Tuina terapi och akupunktur. Hon är även Diplomerad Yogaterapeut från Mediyoga Institut i Stockholm och Zhineng Qigong instruktör och terapeut utbildad av Mästar Yuantong Liu från Kina. Hon har också en rad akademiska utbildningar inom matematik, ekonomi, MBA och är doktorand i Internationella studier inom industriell strategi och utveckling. Ming fortsätter aktivt att fortbilda sig inom medicinsk vetenskap och andra holistiska discipliner, både i Sverige and utomlands. Integrering av olika kunskaper i hennes egna liv, såväl privat som yrkesmässigt, på både djupet och bredden ser Ming som sin livsuppgift.


Ming håller utbildningar inom ramen av Hunyuan medvetandeutveckling och intentionell Kraniosakral Biodynamik som båda riktar sig till allmänhet och professionella utövare inom komplementära terapier. Hon är även aktiv utomlands med både behandlingar, föreläsningar, studier/forskning och utbildning.


Numera ägnar Ming sin tid med kliniska arbete med behandlingar, intensiva rehabiliterings program, kurs- och utbildningsutveckling i medvetandeutveckling, integral Craniosacral Biodynamics, samt forskning och studie om dessa holisktiska kunskaper baserade på Spånga Friskvård Hälsocenter i Spånga, Stockholm, Sverige och utvecklande internatioellt.


Ming säger:

Jag tror på att alla har en medfödd rättighet till ett värdigt liv, att alltid kunna må bra. Tack vare den unika möjligheten jag dagligen har att uppleva den livskraften som finns inom var och en individ och närs av naturen, har jag priviliget att ständligt vittna mirakel hos mig och alla som kommit i kontakt med mig genom att integrera olika fantastiska terapiformer med holistisk utveckling av medvetheten. Jag är stolt över mina kollegors och mina insatser som en hälsosam komplement till den svenska sjukvården”.