Haydar Gürbüz

 

Dipl. Kraniosakralterapeut

Cert. Massör och dipl. Massageterapeut

AcuNova Akupunktör

073 576 05 66

haydar.gurbuz@mail.com

www.seeinghands.se

 

Mottagning

Lindvägen 16

192 70 SOLLENTUNA

 

Kontaktuppgifter

Spånga Friskvård Hälscenter

Stormbyvägen 6, 163 55 Spånga

08-36 75 72

www.spangafriskvard.se

haydar.gurbuz@spangafriskvard.se

 

Haydar berättar om sig själv

 

Händer som mina ögon

 

Energin och kraften i beröring genom manuell behandling är mest känd för att läka och återuppliva en klients kropp och sinne. Men det som kanske inte är så känt är att handpåläggning i form av massage så väl som kraniosakralterapi också ger ett ledande ljus för mig som blind terapeut att även trivas i branschen.

 

Att förlora förmågan att se hämmar inte mig som terapeut med förmåga att utöva manuella behandlingar utan förbättrar upplevelsen genom en unik fingertoppskänsla av beröring.

 

Att stänga av visuell stimulering hjälper verkligen till att höja alla mina andra sinnen. Jag förlitar starkt på visionen för att ge mig en känsla av vad som händer runt omkring, när jag är i mina andra sinnen lika kunnig för att ge mig den informationen.

 

Vid tidig barndom diagnostiserades jag som blind p g a sjukdomen Opticus Atrofi. Jag genomgick en operation som dock inte förbättrade min syn.

 

Synskadan idag är för mig en del av min framgång som kroppsterapeut.

 

Jag tror också att läkningshänder är viktigare för att få kontakt med mina kunder än förmågan att se. Faktum är att många terapeuter utan synfel stänger ögonen medan de behandlar, så att de bättre kan anpassa sig till sina kunder.

 

När jag arbetar i ett behandlingsrum fokuserar jag starkt på känslan för att ge en bra terapeutisk behandling som uppfyller mina kunders behov.

 

Jag tycker mycket om att få människor att må bra och må bättre. Manuell kroppsterapi är något jag kan bidra med mina händer och många har alltid uppskattat de kunskaper och färdigheter jag besitter i. Eftersom jag inte använder mina ögon koncentrerar jag mig mer och måste lita på mina andra sinnen när jag behandlar. Liksom till att närma mig olika kombinationstekniker på ett klientcentrerat sätt.

 

Jag är utbildad i flera olika modaliteter så att jag kan skräddarsy mina behandlingsformer till de enskilda individens specifika behov.

 

 

Om min verksamhet Seeing Hands

www.seeinghands.se

Seeing Hands professionella sätt att tänka, känna och se med intelligenta fingrar, inte bara fumla omkring, vilket öppna vägarna för många möjligheter inom osteopatin.

Jag företräder en behandlingsinriktad kroppsterapi genom fortbildning i bl.a. Dorn-metoden, Målinriktad Strukturell Osteopati & Mjuk Kiropraktik, Strain & Counterstrain. Jag kan erbjuda behandling vid mer specifika besvär i kroppen. Behandlingen utformas utifrån de förutsättningar som föreligger. Jag kan till exempel undersöka kroppshållningen, muskulära obalanser, rörelseomfång och vid behov göra terapeutiska tester för att försöka ta reda på vad smärtan härrör ifrån och hur den bäst kan behandlas. Behandling med manuell Neuromuskulära kombinationstekniker ger ofta omgående lindring och förbättrad funktion.

 

Jag har arbetat som kroppsterapeut sedan 2010 med en mottagning Flygterapeuterna i Sky City Arlanda, och en annan i Sollentuna. Fr.o.m. 1 oktober 2018 ingår jag i gruppen Spånga Friskvård Hälsocenter med online bokningsbara tider till mottagningen i Sollentuna

 

Online bokningsbara tider i Sollentuna hittas och online bokas här: www.spangafriskvard.se. Övriga tider hos mig och mer info finner du på min hemsida www.seeinghands.se.

 

Varmt välkomna till en värld av nya möjligheter!