Anitha Nyström


Kontaktuppgifter

Spånga Friskvård & Hälsocenter AB

Stormbyvägen 6, 163 55 Spånga

08-36 75 72, 0760-29 01 27

www.spangafriskvard.se

anitha.nystrom@spangafriskvard.se


Behandlingar

Medicinsk Fotvård, Svensk klassisk Massage, Koppning, vaxning,

fot-SPA. Erbjuder även: Medicinsk yoga och Stavgång/Nordic walking.


Jag utbildade sig till Medicinsk Fotvårdare -92 på Axelsons. Telia har varit min bas tills för ett antal år sedan. Har arbetat omlott med fötter samtidigt. Bestämde mig slutligen för ett antal år sedan, släppa min mångåriga anställning. Ångrar inte detta för en sekund. Underbart att få hjälpa kunder med sina problem/ont och få friskare och fräschare fötter. Speciellt viktigt för främst äldre, sjuka, handikappade, diabetiker, reumatiker och psoriasispatienter. Vissa yrkesgrupper som står och går mycket. Dessa kan vara helt beroende av Medicinsk Fotvård för att kunna upprätthålla en god livskvalitet.


Ett rogivande och uppmjukande fotbad, nagelvård, avlägsnande av förhårdnader, liktornar, nageltrång och frysbehandling av vårtor. Eventuella avlastningar där det behövs. Tips och råd. Avslutas med en avslappnande fot och underbensmassage som ger ökad blodcirkulation och minskar svullnad i ben och fötter. Sedan går du som på mossa! Eller ”flyger” som många av våra kunder säger.


Vidareutbildade mig senare, år 2008 på Hälsoteket i Solna till Diplomerad Massör och massageterapeut. Otroligt intressant med anatomi och fysiologi. Och vem tycker inte om massage? Klassisk massage är vad många kallar vanlig massage. Jag arbetar med olja direkt på huden. En riktig friskvårdsbehandling hel/del kroppsmassage. Kroppens eget ”lugn och ro hormon” oxytocin frigörs som bl.a. leder till ökad avspänning, smärtlindring och bättre koncentration.


Massageterapeutiska behandlingar använder sig av olika tekniker, som pressur, muskulering, pnf-töjningar. Jobbar med triggerpunkter och muskelknutor. Med tryck, massage och muskeltöjningar kan dessa punkter upphöra sin smärtprojecering. Musklerna får tillbaka styrka och blodcirkulation.


Koppning är en gammal metod som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar

bindväven, i muskler och underhud. Ökar blodcirkulationen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.


Medicinsk Yoga är förebyggande, läkande övningar mot stress och värk. Långsamma inkännande rörelser som går lika bra att utföra på stol, om du känner dig obekväm med att sitta på golvet. Jobbar med medveten andning, långsamma djupa andetag eftersom andningen i allra högsta grad påverkar hur du mår. I princip omöjligt för kroppen att stressa med dessa lugnande andetag. Vi lever i en tid med mycket stress och förväntningar. Många människor klarar inte förändringarna, och alla de krav som ställs på oss. Därför är det viktigt och nödvändigt med lugna pauser varje dag. Du blir piggare, gladare och får lättare att fokusera på det som är viktigt för dig. Används med fantastiska resultat inom vården idag. Forskning har gjorts sedan -97 bl.a på Danderyds sjukhus, Karolinska institutet. Yoga har i ett stort antal vetenskapliga studier visat sig vara väldigt bra för hjärtat och för de olika problem vi drabbas av i hjärtat. Där används den nu som rehabilitering för hjärtpatienter/förmaksflimmer. För dig som har problem med hjärtat: Högt blodtryck, kärlkramp, hjärtflimmer, väldigt bra för hjärtsvikt, hjärtrusningar, har haft hjärtinfarkt eller på annat sätt problem med hjärtat. Astra-Zenecas företagshälsovård erbjuder nu sina medarbetare rehabilitering tack vare den medicinska yogans effekter.


”Att må bra, är inte längre bort, än ett yogapass”


Stavgång nyttigt och roligt året om. Effekterna av stavgång är detsamma som vid längdskidåkning: Hela kroppen tränas! Muskulaturen i över-och underkropp tränas samtidigt som du tränar upp konditionen. Aktiverar cirkulationen och minskar spänningar i rygg, nacke, axlar och skuldror. Stärker skelettet och ökar energiförbrukningen. Förbränner fler kalorier än vid promenad. Passar alla oavsett kön, ålder, kroppsform och motionsvana. Avlastar rygg, höft, knä och fotleder. Du får frisk luft på köpet.


Välkommen att boka tid eller ring för mera info..